dilluns, 30 de gener de 2017

Empat immerescut

Foto: fcbarcelona.cat
Empat en la visita al camp del Betis (1-1, gol de L. Suárez) i el Barça que es torna a allunyar del Madrid (4 punts). A dos partits de distància i els blancs amb un partit encara pendent de jugar. La Lliga torna a fer pujada quan el camí semblava que planejava.

Parlar del partit d’ahir sense parlar del joc (inexistent) del Barça o de l’errada arbitral que va suposar no donar gol a una pilota que va entrar mig metre dintre de la porteria és no explicar la veritat.

Per tant, ho explico per ordre. Em semblen incomprensibles els primers 75 minuts del partit d’ahir. No vull cap excusa més, ja n’hi ha prou d’arguments infantils. Tot queda desautoritzat veient la reacció de l’equip després del gol del Betis, generant més ocasions i perill que en els 75 minuts anteriors, com si de cop i volta un interruptor hagués activat els jugadors d’una llarga migdiada. Fins aleshores el partit del Barça és infame, impropi de l’equip que ha dominat el futbol tots aquest anys: pilotes perdudes sense més, errades en passades no forçades, incapacitat de generar res més enllà de Messi. Ja fa anys que tinc assumit que el que vaig viure de l’any 2008 al 2012 no ho tornaré a viure, que hi ha jugadors irrepetibles que ja han marxat (Xavi) o que quan ho facin (Iniesta, Messi) el seu relleu serà missió impossible (i més amb els dirigents que hi ha ara), però el que no és normal és sortir a jugar ahir com es va sortir a jugar, sense gaire més marge d’error i amb un Madrid tocadíssim que amb la punxada se li torna a donar una vida que havia perdut (i que no va desaprofitar, com era de suposar).

Dit tot això, el gol legal no concedit ahir (entra dins la porteria més de mig metre) és d’un grau de impresentabilitat impressionant. Una competició que mou tants diners no es pot permetre adulterar el resultat d’un partit d’aquesta manera (la jugada es produeix al 78, qui sap que podria passar fins al final). Un resultat del que pot dependre un títol.

Ja no hi ha més marge per més ensopegades. 42 punts a la jornada 20 situa l'equip al mateix nivell de la temporada 2006-2007, una temporada de no massa bons records.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...