dijous, 24 de març de 2016

Adéu geni

Foto: kaisermagazine.com
"Johan Cruyff entrenador del Barça!" Era el mes de maig del 88, jo tenia 12 anys. Fins aquell moment, del Johan, el poc que sabia era el que m'havien explicat i el que havia vist per la televisió alguna vegada, en algun d'aquells programes d'esports del primers temps de Tv3. "Què bé li aniria al Barça un jugador així" pensava, ho recordo com si fos ara. Veníem de la temporada del Motí de l'Hesperia, un equip en descomposició (encara sort de la Copa guanyada contra la Reial Societat) que encara no havia assimilat la derrota a la final de la Copa d'Europa amb l'Steaua. Ni l'equip, ni el club, ni l'afició.

Al cap d'uns mesos, ja amb Cruyff d'entrenador, el Barça va jugar un partit d'homenatge a Migueli. El rival, la selecció de Bulgària, en la que ja despuntava un tal Hristo Stoichkov ... Recordo perfectament el sentiment que vaig tenir al saber que Cruyff faria de jugador-entrenador en aquell partit. Seria la primera vegada que el veuria jugar, mai n'havia pogut gaudir. Va arribar a marcar un gol i tot.

Aquesta anècdota, molt simple, la recordo bé encara avui, i em fa pensar amb cóm estava el club en aquell moment, sense enlloc on agafar-se, mancat de referents i sense saber cap on calia anar. Ara, 28 anys després, quan algun d'aquests referents ja no hi és, com és el cas del Johan, si que sabem que és el que volem i cap a on volem anar. El tema és no dubtar. O no tenir por, que deia ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...