dimecres, 17 de juliol de 2013

Més dèbils

Foto: ara.cat
De la roda de premsa d'ahir de Tito Vilanova em quedo amb una frase "En aquests moments som més dèbils que uns dies enrere”.

Si, no és la millor manera de començar la temporada (a més de malvendre Villa i no aconseguir retenir Thiago, que finalment ha marxat a Munich), però és el que hi ha. I potser la millor manera de posar remei a la situació generada (no hi entraré en aquest post) és que la pilota comenci a rodar.

Al cap i a la fi, més enllà dels personalismes, tot s'acaba esdevenint (en un sentit o altre) en funció de si la pilota entra o no. Ara bé, també és cert que en el cas del Barça, tampoc acceptem que la pilota entri a la porteria de qualsevol manera. I això justament pot acabar desencadenant moltes més coses que no pas aquest enfrontament personal entre dues persones que formen part del millor Barça de la història.

En l'aspecte del joc, s'haurà de millorar. Per començar, en aquest punt de pretemporada que tot just arrenca, els deures segueixen a mig fer: Manca l'arribada d'un central (i dic un, ja que intueixo que Bartra seguirà en el Barça) i un recanvi per a Valdés per si decideix no seguir a final de temporada. Resta temps per a fer aquestes incorporacions, però cada dia que passa juga (econòmicament) en contra del Barça. A la mitja i al davant, tot i les sortides, no crec que calguin més incoporacions.

L'altre capítol a millorar serà el tàctic, quasi més important que l'anterior: Incorporar aquelles variants sense perdre l'essència del joc que ha caracteritzat el Barça en aquests últims anys i no discutir, de nou, un model que ha estat el que millors resultats li ha donat al club. Pot resultar molt evident tot això que dic, però haurem d'esperar als primers partits del Barça per veure cap a on evoluciona.

Però, i tornant al principi, resulta poc engrescador iniciar una temporada amb tot aquest soroll. Convindria que algú aixequés la veu hi posés una mica tothom al seu lloc, però resulta que, justament, una de les persones que millor feia aquesta feina ja fa uns quants mesos que va marxar del Barça. I en això també se'l troba molt a faltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...