divendres, 21 de juny de 2013

Thiago és titular?

Un cop resolt el fitxatge de Neymar, el tema estrella d'aquests dies és Thiago Alcántara i la seva possible sortida del Barça. Una notícia que, si es confirma, seria molt negativa ja que, tal i com vaig escriure en el seu moment, apunta com un dels relleus naturals d'aquest equip. Dic apunta, no dic que ho hagi de ser. Ara bé: Thiago és, ara mateix, titular en el Barça actual?

A mi aquest tema no em genera la mateixa contundència en opinió que em va generar, per exemple, la no renovació d'Abidal. A mi, el cas Thiago, em genera dubtes. Si bé sóc de l'opinió que és obvi que si està al Barça molt millor, l'exigència del jugador (vol jugar més) no crec que sigui assumible ara com ara: Iniesta, Xavi i Busquets encara van pel davant. I Cesc, tot i els seus alts i baixos. Que pugui tenir més minuts segur que si, però aquesta temporada que tot just acaba de concloure no ha estat la seva millor en el primer equip. I no passa res, és ben normal, és un jugador en constant evolució. Cap dels cracks actuals (Messi a banda) va despuntar a la primera de canvi: Xavi i Iniesta són el que són des de fa cinc temporades, per citar dos casos.

L'exigència de Thiago em recorda la de Touré: un dels millors jugadors del primer bienni del Pep Team que no acceptava o no tolerava la força amb que Busquets va arribar al primer equip, i va preferir marxar a un altre club (Manchester City) que seguir aquí. Econòmicment segur que li ha anat molt bé i jugar juga molt, pero els èxits esportius (una Lliga com a títol més rellvant, més una FA Cup i la Comunity Shield) i la rellevància del jugador ja no són la mateixa des que ja no és jugador del Barça.

A Thiago li aniria molt bé una mica de paciència, tot i la proximitat del mundial (és a un any vista i estic convençut que el jugador veu que és un tren que se li pot escapar). Ara bé, no crec que l'entrenador del Barça, sigui que sigui, estigui en condicons de garantir la titularitat de cap jugador. Si això no ho sap o no ho pot entendre el jugador, i des de fora si li poden garantir el que ell demana, el Barça ben poc hi podrà fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...