divendres, 14 de juny de 2013

Beneficis

Foto: elperiodico.cat
Malament anem si, en una roda de premsa de balanç de la temporada, un dels fets més destacables és que aquesta acaba amb beneficis. I m'explico, ja que dit així pot sonar estrany: Que el club no s'endeuti no hauria de ser un fet meritable, sinó una obligació. I en això, endeutar-se, no culpo la junta actual, ja que el deute del Barça arrenca de fa molts anys, intensificat en la desastrosa etapa de Joan Gaspart com a president. Però millor no recordar aquest passat no tan llunyà.

Però sense perdre de vista la questió econòmica, estaria bé que quan es faci balanç es parli també d'altres tipus de "beneficis". Per exemple, el benefici de no tenir violents a l'estadi. Aquest, heredat de l'època de Joan Laporta, ha perillat aquesta temporada, fins al punt que gairebé es "generen pèrdues".  I el pitjor de tot plegat és que no m'ha quedat clar si s'ha aprés la lliçó.

Un altre benefici que ha escassejat aquesta temporada ha estat el dels valors. Tant de temps anant pel món fent bandera dels valors i just aquesta temporada és quan menys n'has predicat. L'exemple d'això que dic el tenim amb la solució donada al cas Abidal: Dir que el títol més important de la temporada és la recuperació del teu entrenador o del teu jugador (tots dos amb una malaltia greu), o avançar que aquest últim renovarà així que jugui el seu primer partit, per finalment acabar fent tot just el contrari, acaba generant moltes més pèrdues (de valors) que no pas beneficis. I, de nou, tampoc m'ha quedat clar si s'ha aprés la lliçó.
Per la propera temporada demano no perdre els beneficis (esportius) que genera l'equip. Ja sé que hi ha una part incontrolable, que no es pot preveure, però el seu bon esdevenir dependrà, també, de com facin les coses els que han de prendre decisions que, tot sigui dit, de moment estan postergant massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...