dijous, 30 de maig de 2013

Valors


El Barça no renovarà Abidal. Avui, en roda de premsa del jugador, Zubi i Rosell, es donava oficialitat a una notícia que feia dies que s'intuïa. Abidal marxa (o millor dit, li neguen la possibilitat de continuar) i em venen algunes reflexions.

Estarem d'acord que Abidal és un cas únic en el futbol. Superar una malaltia com la seva ja és meritable de per si. Però superar-ho i tornar a jugar a futbol al màxim nivell penso que és d'aquelles coses que te les expliquen i et costen de creure. Ell ho ha aconseguit. I no es vol aturar aquí. Lícit i lògic. Com encaixar aquesta voluntat del jugador amb el Barça?

Jo sóc del parer que el Barça es trobava davant d'una situació tan excepcional que valia la pena prendre una decisió excepcional: Renovar Abidal. Un jugador que hauria fet vestuari (no seria el primer cas d'un jugador que es manté en un equip per aquest motiu) i que, per què no, podria haver donat "fons d'armari" de qualitat a un equip que justament d'això no en va sobrat (ni fa molta pinta que n'hi vagi la temporada que ve).

I els valors. El club porta anys omplint-se la boca amb aquesta paraula, i potser ho hauria de fer menys (parlar) i demostrar-ho més (amb fets). No crec que sigui massa coherent dir que el títol més important del club és la recuperació del teu entrenador i del teu jugador i, a la primera de canvi, canviïs de criteri.    

I no em vull deixar en Tito. També estaria bé alguna explicació per part de l'entrenador del Barça. Per començar, resulta poc justificable que a la roda de premsa no hagi parlat. Justament l'entrenador hauria de ser el primer que argumenti perquè segueix o no segueix un jugador.

Marxa un jugador que gairebé es pot dir que serà més recordat pel que ha passat que no pas pel seu rendiment esportiu cosa que, tot sigui dit, ha estat brillant, formant part del millor Barça de la història. Això no li treu ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...