dilluns, 27 de maig de 2013

Sense derby

Foto: elperiodico.cat
El derby es va acabar quan va començar el partit. Després d’una prèvia tradicional (calia buscar arguments per justificar segons quin tipus de reaccions), amb el xiulet inicial de l’àrbitre el partit es va acabar. El Barça, sense fer cap gran partit, va dominar a plaer i si no va sentenciar abans va ser per manca de punteria (Cesc al pal a la primera part o les de Villa a la segona part). De tots els partits jugats pel Barça a Cornellà-El Prat, el d'ahir va ser el més plàcid, gairebé diria que més que el de l'1-5 de fa un parell de temporades. Més enllà d’això, el partir d’ahir deixa sensacions ja vistes aquestes últimes setmanes i confirma, sota el meu punt de vista, que hi ha jugadors que sense Messi al camp juguen millor: És a dir, Alexis.

Però la principal notícia del cap de setmana ha estat el primer fitxatge del Barça 2013-2014: Neymar. El davanter, procedent del Santos, fitxa per cinc temporades i és el primer reforç de l'equip per la propera temporada. Ara, tocarà escoltar d'uns i altres si és un bon fitxatge o no, si calia o no calia. Sembla clar que Neymar és, fins a dia d'avui, un dels jugadors amb més i millor projecció. Però la gran incógnita és com s'adaptarà al futbol europeu, molt més competitiu que no pas el futbol brasiler. I després com s'adaptarà al Barça, és clar, que no és fàcil per ningú. El llistat de grans jugadors que semblava que venien aquí a menjar-se el món i van acabar marxant per la porta del darrera és inacabable, amb o sense Guardiola d'entrenador. Aquesta és un fet inherent a la història del club.

Amb Neymar es pot caure fàcilment al joc avantatgista: Si el fitxes ara, per què no t'esperes a que faci una prèvia en algun equip europeu (com Romario, Rivaldo, Ronaldo o Ronaldinho, per citar-ne alguns). I si el fitxes després de fer una prèvia en un equip europeu, aleshores es qüestiona del per què no el fitxaves abans. La cançó de l'enfadós.

Per què si el Barça no hagués fitxat Neymar, també haurien sortit aquells que diuen que el Barça s'hauria d'estirar més en els fixtatges, no?

Sigui com sigui, Neymar ja és del Barça. I toca esperar que el seu fitxatge hagi estat un encert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...