dilluns, 13 de maig de 2013

Els millors

Foto: fcbarcelona.cat
Si, qui guanya la Lliga és el millor equip de la temporada. És una obvietat, però convé recordar-ho, escoltades i llegides moltes opinions que intenten confondre. Qui guanya la Lliga és el millor equip bàsicament perquè és el més regular durant nou mesos (hi ha algunes excepcions, amb lligues decidides a la darrera jornada, però no serà el cas d'aquesta). Mèrit, el de la regularitat, que no cal tenir si es vol conquerir la Lliga de Campions. Però d'això avui no en toca parlar.

El Barça ja va ser campió abans de jugar, després de l'empat del Madrid a Cornellà. Així, el partit amb l'Atl.Madrid es va convertir en un tràmit (força millorable, tot sigui dit). Tot i així, victòria de rebot (1-2, amb gols d'Alexis i Gabi en p.p.). D'aquí al final de Lliga, l'equip es podrà entretenir en objectius menors, com el rècord de punts (100, haurien de guanyar els tres partits que queden) o el de gols (121, n'haurien de fer 15 en tres partits ...).

Tito ja té la seva primera Lliga, just en la seva primera temporada (pocs ho poden dir això). I té molt mèrit! Una temporada difícil, que arrencava amb la marxa de Guardiola (ningú recorda el que es va arribar a parlar de la dificultat de la transició sense el Pep?) i continuava amb la reproducció de la malaltia del Tito. Convé recordar-ho, ja que aquest fet, més enllà del joc de l'equip i del rendiment de certs jugadors (que també), ha influït en l'evolució de l'equip aquesta temporada. Per tant, a l'hora de fer anàlisi, cal tenir present aquest fet, ja que no és gens habitual que un equip de màxim nivell es trobi en situacions com les que ha viscut el Barça aquesta temporada. No parlo de llepar-se les ferides, parlo de que cal tenir-ho tot ben present per ser just quan es faci balanç. Potser, amb el primer entrenador a primera línea, moltes de les situacions viscudes en el tram final de la temporada s'haurien enfocat diferent, per molt bona voluntat que hi possessin els que hi eren o el mateix Tito des de la distància. Potser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...