divendres, 12 d’abril de 2013

Exercici de supervivència

Foto: elperiodico.cat
El Barça es va classificar ahir per les "semis" de la Champions (1-1, amb gol de Pedro). A les semis per sisena vegada consecutiva (i per setena vegada en les darreres vuit temporades), nou rècord a la competició (que fins ara el tenia el propi Barça i el Madrid de Di Stéfano amb 5).

Possiblement va ser un dels pitjors partits que li recordo al Barça en aquesta competició en aquestes últimes temporades. De fet, l'equip va jugar infinitament millor contra el Chelsea la temporada passada o simplement millor contra l'Inter fa tres. En canvi, ahir, tot i no jugar bé, es va classificar. Però en aquesta competició es tracta d'això, hagis o no hagis jugat bé. I penso que al Barça se li pot "concedir la llicència" de passar una eliminatòria sense ser millor que el seu rival. El Barça ha canviat tant en els últims anys que fins i tot li passen aquestes coses (quan abans només ho vèiem en els altres grans equips).

Va ser un exercici de supervivència ja que el Barça va necessitar de Messi quan aquest no estava, encara, recuperat de la seva lesió del partit d'anada. Tito va arriscar, i li va sortir bé. Potser molts no ens hauríem arriscat (jo opinava en la prèvia que si no estava en condicions de jugar era millor que no estigués ni a la banqueta), però sense risc potser ara estaríem parlant d'una altra cosa.

En aquest exercici de supervivència hi va tenir un paper destacat Valdés, que en aquesta eliminatòria davant el PSG ha estat, probablement, el millor jugador de l'equip. Jo vull pensar que encara hi ha temps per a que pugui canviar d'opinió i vulgui renovar. Crec que el club no hauria de reservar cap esforç en que Valdés segueixi sent el porter del primer equip. I tinc dubtes de si realment s'han fet tots els esforços necessaris per a que Valdés segueixi.

Veurem qui és el rival a semis, i com arriba l'equip per aquesta eliminatòria (justet justet), però estar entre els quatre millors d'Europa (més el títol de Lliga) ja és un èxit. No s'ha de perdre la perspectiva, tot i que aquest equip ens hagi molt mal acostumat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...