dijous, 18 d’abril de 2013

El "favorit"

Foto: championsleague.es
Aquest dies previs a les “semis” de la Champions estic llegint i escoltant “lliçons magistrals” des de molts mitjans de comunicació sobre qui és favorit i qui no per arribar a la final (i ja no dic guanyar la competició). L’entorn que gira al voltant del futbol és ben curiós i necessita alimentar-se d'aquests debats mentre no hi ha futbol.

Bé, doncs, vaig al tema: Segons l'opinió generalitzada, el Bayern és clar favorit per davant del Barça, que arriba justet en aquest moment de la temporada. Així, sense més, sense cap altre anàlisi. Que el Barça arriba "justet" a aquest final de temporada és indiscutible, si bé això és cert tant per les baixes de l'equip, com per la manca de l'estat òptim d'algun dels seus jugadors (també és possible, tot sigui dit, que totes dues coses estiguin relacionades). Però per la Champions, aquest argument no és suficient per dir qui és favorit i qui no en una competició en que, justament, anar de favorit no és garantia de res. Exemples? En tinc un munt.

L’any passat, sense anar més lluny, el Barça era favorit per davant del Chelsea, per trajectòria, per jugadors, etc. Doncs bé, el resultat ja sabem quin va ser. És més, el Chelsea va acabar guanyant la competició ... a l’estadi de l’equip rival! (Bayern). Però hi ha més exemples: La Champions del 2010, guanyada per l’Inter (algú recorda “l’excels” futbol practicat per aquell equip? Classificat de rebot per a vuitens), la del 2005 del Liverpool (amb remuntada inclosa davant, justament, del que era el favorit per endur-se el títol, el Milan), etc. N'hi ha uns quants de casos al llarg de la història d'aquesta competició en que el campió no era el favorit. I és que en el futbol, a diferència d'altres esports, sovint no guanya l'equip millor (fet, alhora, que el fa més atractiu vers altres esports ...).

Tot això que explico no és per justificar que el Barça arriba a aquesta eliminatòria en pitjor moment que el Bayern. El Barça, aquesta temporada, ha demostrat que si juga com sap està per sobre de la resta, i si en el camp hi té el millor, aleshores és favorit per davant dels altres. Però compte, que ser favorit no és garantia de res ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...