dimecres, 24 d’abril de 2013

El Barça no sap guanyar la Champions sense jugar bé


Fa uns dies em llegia aquest article en que l’autor raonava els motius pels quals el Barça no guanyaria la Champions. No ho volia admetre, però havia de reconèixer, a mida que ho llegia, que tenia molta raó. I ahir es va certificar: El Barça no sap guanyar la Champions sense ser el millor. Virtut o defecte?

Foto: ara.cat
Un tendiria a pensar que és una virtut el fet de guanyar aquesta competició quan ets clarament millor respecte de la resta dels teus rivals. Les quatre Champions del Barça han anat acompanyades del títol de Lliga (un doblet  a l’abast de pocs equips), i un joc superior a la resta en la competició europea (en especial, les Champions de 2006, 2009 i 2011). Aquests trets distintius en la victòria donen més mèrit, si cap, a l’hora de guanyar aquesta competició.

Ara bé: Per què no guanyar-la quan no ets el millor? No és virtut, també? Crec que hi hauria prou consens en elaborar una llista d’equips que hem vist guanyar aquest títol sense ser el millor. Sense anar més lluny, com deia en el darrer post, el Chelsea la temporada passada ... 

El Barça, al llarg de la seva història, sembla només abonat a la primera opció. I la primera opció és la més difícil d'arribar. Per tant, un pensa que potser també estaria bé guanyar la Champions sense ser el millor. O almenys, guanyar-la sense haver de ser tan clarament superior que la resta dels seus rivals. Ni que sigui per una vegada, per saber que se sent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...