diumenge, 12 de juny de 2011

Balanç

Font: diaridegirona.cat
En futbol, i el Barça en particular, quan els fitxatges no surten bé, acostuma a ser molt criticat el jugador i, encara més, el director esportiu i l'entrenador (no tinc clar quin seria l'ordre...). Bé, darrerament s'ha posat això de moda que hi ha alguns jugadors que els fitxa un o altre. Crec que és un argument ridícul, ja que tots dos, entrenador i director esportiu, formen part del mateix equip, però vaja ...

Tornant al tema. L'any passat un dels grans temes de debat va ser el poc encert en uns quants fitxatges: Ibra i Txigrinski principalment. En canvi, en aquest final de temporada, no he escoltat, o llegit, cap article de lloança per l'encert en els 4 fitxatges d'aquesta temporada: Adriano, Villa, Mascherano i Afellay (aquest últim en el mercat d'hivern). És clar, ja sé, ara molts diran que és la seva obligació encertar en els fitxatges, però això és discutible quan justament es qüestionava la necessitat d'algun d'aquests jugadors (Adriano o Mascherano en serien un bon exemple, i d'Afellay ja ni en parlem ...).

De Villa penso que  poca cosa cal dir sobre el seu encert en el fixtatge, més enllà de la seva manca d'encert de cara a porteria en els últims tres mesos de competició. D'aquest fet ja en vaig parlar en un post fa mesos, sobre la dificultat d'un davanter en el Barça en la seva primera temporada. Adriano ha estat la gran sorpresa per a molts, ja que ha donat resposta quan els defenses titulars de l'equip (Puyol primer, Abidal després) van caure lesionats. I de Mascherano ... quantes veus crítiques a principi de temporada! (Va ser titular el dia de l'Hércules). Que si no estava preparat per jugar en aquest equip, que si era molt lent, que si no donava sortida a la pilota. En fi, tot això es deia d'ell a principi de temporada, encara que sembli mentira. El seu punt d'inflexió va ser en els vuitens de final de la Champions, en el partit de tornada al Camp Nou, tallant una pilota a Bendtner que el deixava sol davant Valdés. I d'aquí no pararia fins a ser titular a la final a Wembley passant per davant de Puyol. Veure per creure!

Queda Afellay, que va arribar en el mercat d'hivern. D'ell en queda la jugada del 0-1 en les semis de la Champions al Bernabéu, sentant Marcelo. També va tenir el seu Hércules; el seu debut al Molinón no va ser gaire lluït.

Per tant, sembla que la primera temporada de Zubi com a director esportiu no ha anat malament ... o  és mèrit de Guardiola per demanar-los? Tan és, la qüestió és tonar a encertar la propera temporada!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...