dijous, 21 d’abril de 2011

Quan perdre ja no és "la fi del món"

Foto: lavanguardia.es
El que fa més dolorosa aquesta derrota és que és, justament, contra el Madrid. Quasi més, diria jo, que no  pas guanyar el títol. Però aquesta final em deixa la sensació, la certesa, que moltes coses han canviat en el Barça. I que han canviat per a bé.

Per començar, aquesta final de copa no era l'única opció per guanyar un títol aquesta temporada. La Lliga està molt ben encaminada i les semis de la Champions estan aquí mateix i s'han de jugar. En això, la millora és notable respecte de l'època en que passava el contrari. Per exemple, en la darrera final que tots dos equips van jugar (any 1990) i en la que el Barça només tenia l'opció de guanyar la copa i el Madrid era ja campió de Lliga.

L'altra dada és que no totes les finals es poden guanyar. Sona a tòpic, però un té la sensació que l'aficionat del Barça vivia en una oasi en que l'opció "perdre" no es contemplava. El que seria "fotut" és no arribar a les finals! No passa en cap esport, tant individual com col·lectiu, que un sempre guanyi. El que és important de veritat és que hi siguis tants cops com puguis, perque aleshores tindràs més opcions de guanyar. I en això, la història del club també ha canviat.

Ara, queda l'últim repte contra el Madrid, la semifinal de la Champions, el duel que servirà per mesurar si la derrota d'ahir és més o menys important.  

2 comentaris:

  1. La veritat es que jo crec que dels quatre partits, els de champions són els més importants. Empatar a la lliga ja ens anava bé, la copa del rei tampoc és cap drama. Ara bé, que t'elimini el Madrid a la semi de la champions, això si que faria mal...

    ResponElimina
  2. La victòria o la derrota son consequència del joc desenvolupat. Estem d'acord que es pot guanyar o perdre, però a mi em sembla que el Barça ha perdut pistonada respecte als inicis de la temporada: ja no es pressiona a dalt com es feia abans, ni s'arriba amb tanta facilitat, segurament per la baixa forma d'alguns davanters. De tota manera si algun títol podriem perdre és el de la copa, espero que cap més !!

    TB

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...