dissabte, 12 de març de 2011

El primer any quasi sempre és difícil

L'any passat es discutia, ja a aquestes alçades de la temporada, si la temporada de Ibrahimovic en el Barça era bona o dolenta. Jo era de l'opinió que creia que si, que era bona (numèricament parlant), no excel·lent però si en la línia d'un mínim que se li pot demanar a un davanter del Barça: que faci gols. Al final en va acabar fent 21, xifra que és  la que duu Villa ara mateix. Per tant, sembla que també podem dir el mateix. Però, és molt o és poc en un davanter pel Barça en la seva primera temporada? El quadre adjunt ens ajudarà a sortir de dubtes. He pres com a referència les úlimes 15 temporades (fins on he arribat per treure dades fiables), amb dades dels cracks fitxats en la seva primera temporada (tots ells davanters purs o mitjapuntes amb gol).

Villa, a data d'avui, en duu 21, quan manquen 11 jornades per acabar la Lliga, resta pendent la final de copa i té, almenys, dos partits garantits a la Champions. Sembla clar que superarà de llarg aquesta xifra, una dada semblant a la que van aconseguir, en el primer any en el Barça, jugadors com Saviola, Ronnie o el mateix Ibra. Té assolible la xifra que varen aconseguir, també en el seu primer any, Eto'o o Rivaldo, i bastant complicat la dada de Ronaldo (ell i qualsevol altre que ho intenti). Això si, supera les xifres de Kluivert i Henry en el seu primer any, dos jugadors que per posició si que són força comparables a Villa.

Per competicions, a la Lliga el sostre el marca Eto'o, amb 25, n'hauria de fer 8 en 11 partits, difícil promig (0,73), ja que fins ara està en 0,62 per jornada. Casualment, la seva primera temporada amb el València en va fer 25, però problement no és el mateix per un jugador una primera temporada en el Barça que en qualsevol altre equip.

Amb aquestes dades sembla just dir, per tant, que la (primera) temporada de Villa en el Barça és força bona, numèricament parlant. I això que, teòricament, sempre és la més difícil ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...