dimarts, 15 de febrer de 2011

La seva millor temporada va ser amb el Barça

Ahir va penjar les botes Ronaldo Luis Nazario da Lima, l'autèntic Ronaldo, amb 34 anys. Els seus genolls han dit prou. A dia d'avui, continuo pensant que ha estat un dels jugadors que més m'ha impactat en el seu primer any en el Barça. I crec que aquella va ser la seva millor temporada. Veiem-ho:

Ronaldo va arribar al Barça la temporada 1996 - 1997. Va jugar 49 partits, fent 47 gols. És l'actual rècord en una sola temporada d'un jugador del Barça, igualat per Messi la temporada passada. Ara bé, això ho va fer en la seva primera temporada a l'equip (un fet, la primera temporada, que acostuma a ser difícil per un jugador nouvingut, però d'això en parlaré un altre dia).

Els 47 gols van quedar repartits així: 34 a la Lliga (subcampió), 6 a la Copa (campió), 5 a la Recopa (campió) i 2 a la Supercopa d'Espanya (campió). Vull fer notar que Ronaldo es va perdre les tres últimes jornades de Lliga, per un compromís amb la selecció brasilera, en ple tram decisiu on es decidia el campió (el Barça era segon a dos punts del Madrid). Resumint: 3 de quatre títols possibles.

Però tot va quedar aquí, en una única temporada.

I què va fer amb la resta d'equips (clubs) on va jugar?
Amb l'Inter, 5 temporades, una copa de la Uefa. La seva millor temporada, la primera, on va fer 34 gols en 47 partits.
Amb el Madrid, 4 temporades i mitja, on va guanyar 1 Lliga, 1 Intercontinental, 1 Supercopa espanyola i 1 Supercopa europea. En les seves dues primeres temporades va fer 30 gols (en 44 partits) i 31 (en 48 partits).
Finalitzaria el seu lligam amb el futbol europeu fitxant pel Milan, on hi va jugar una temporada i mitja. Va guanyar una Supercopa d'Europa i una Intercontinental. Aquell període va estar marcat, de nou, per múltiples lesions, i els seus registres golejadors van ser, més aviat, escassos.

Així doncs, números en mà, queda clar que la seva temporada amb el Barça va ser la seva millor temporada (a nivell de clubs). Jo, per sort , sempre podré dir que vaig poder veure algun dels seus gols en directe ... http://www.youtube.com/watch?v=5DfgBxCZgI0&feature=related

1 comentari:

  1. gran Ronaldo.... de tota manera no oblidar que el futbol és un joc d'equip.

    TB

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...