dimarts, 8 de febrer de 2011

Debats estérils

Ahir ho llegia en un article al diari Sport: Leo Messi, 21 títols oficials (individuals i col·lectius). L'article el comparava amb altres grans de la història del futbol a la seva edat, i cap d'ells havia assolit el mateix nombre de títols. Només Pelé s'hi aproximava, amb 16. És una dada més en el camí per ser el més gran de la història.

Tot això ho comento perquè des de dissabte ha sortit a debat el tema si Leo Messi és el Di Stéfano del s.XXI. Alfredo Di Estéfano va ser jugador del Madrid de la temporada 1953-1954 fins la 1963-1964. Durant tots aquells anys va guanyar, entre altres, 8 Lligues i 5 Copes d'europa. Leo Messi, de moment, duu 4 lligues i 2 Champions en sis temporades completes. Crec que ho té a l'abast per, almenys, igualar-ho.

Però tot aquest debat va venir per unes declaracions de l'entrendor de l'Atl.Madrid al finalitzar el partit de dissabte, en que deia que Leo Messi és el Di Estéfano del s.XXI. Jo crec que aquestes declaracions s'han manipulat. M'explico: Jo no crec que l'entrenador estigués comparant ambdós jugadors (fet difícil en el seu cas, ja que per edat segurament no va veure mai jugar Di Estéfano), sinó que el que volia dir és que Leo Messi és per al futbol actualment el que va ser Di Estéfano en aquell moment. Res més. Però és obvi que, sovint, cal alimentar de debats estérils quan no hi ha res més a comentar.

Dit això, m'agradarà veure, en uns anys, si encara Messi haurà significat més que Di Estéfano en el seu moment. Jo no tinc dubtes que així sigui.

1 comentari:

  1. Per altra banda, en un joc col·lectiu com el futbol no és tan fàcil parlar "del millor del món". D'altres factors hi intervenen i sobretot de quins companys tens al costat i de quina mena de futbol desenvolupes. Això no és el tennis ni és el golf. És millor dir que el Barça com a equip és el millor del segle.

    TB

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...