dissabte, 15 de gener de 2011

El Barça de l'època Meyba

Fa pocs dies va morir l'ex-jugador del Barça Àngel Pedraza. Va estar en el primer equip entre els anys 86 i 88, sent subcampió de la copa d'Europa (la maleïda final de Sevilla) i guanyant la Copa del Rei del 88, amb Luís Aragonés d'entrenador.

Recordo aquella època com la que em va iniciar en el "Barcelonisme". Sovint, intento pensar en quin va ser el primer partit que recordo del Barça. Per la televisió, i per l'impacte de les imatges, segurament la final (Copa del Rei) dels cops de puny de Maradona i Schuster contra l'Ath. Bilbao, en un ja llunyà 1984. Tot i això, era una època en que el futbol quasi sempre l'havia de seguir per la ràdio, ja que el futbol televisat era purament residual ... (veure per creure).

Però el Barça d'aquells temps i el d'ara poc s'assemblen, si bé només han passat 25 anys. Aleshores, equips com el Bayern de Munich, l'Ajax o el Milan estaven a anys llum del Barça i, en l'actualitat, aquesta distància s'ha invertit. Només a tall d'exemple, el Barça, fins la temporada 1985-1986, havia participat en tan sols quatre edicions de la Copa d'Europa, la predecessora de l'actual Champions League. De les quatre participacions, va arribar a dues finals, si bé totes dues les va perdre. Cal dir, però, que fins la temporada 1991-1992  només accedia a la Copa d'Europa qui guanyava la Lliga, situació ben diferent de l'actual.

Tot això en fa pensar, un cop més, en l'excepcionalitat del moment actual. Un Barça que ha guanyat dues Champions en les últimes cinc temporades fa pensar, a vegades, cóm han canviat les coses respecte el Barça de l'època Meyba ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...