dimarts, 7 de desembre de 2010

Triplet

Foto: fcbarcelona.cat
Ahir es va saber que els tres finalistes del FIFA Pilota d'or 2010 són tres jugadors del Barça, tres jugadors que provenen de La Masia: Xavi, Iniesta i Messi. Aquest és un fet històric, ja que mai tres jugadors procedents de la cantera d'un equip havien aconseguit optar a aquest premi. A més, per segon any consecutiu, un jugador de la cantera del Barça serà pilota d'or. Ni en somnis ...

Cal precisar, però, que la Pilota d'or 2010 té un format diferent respecte d'anys anteriors. Aquest any és el resultat de unificar la Pilota d'or i el FIFA World Player. És a dir, és la suma de l'opinió de periodistes esportius especialitzats i de jugadors i seleccionadors.

La darrera vegada que tres jugadors d'un mateix equip eren finalistes de la Pilota d'or van ser jugadors del gran Milan d'Arrigo Sacchi, l'últim equip que ha guanyat dos cops seguits la Champions. Just en aquell moment (finals dels 80), es posaven les llavors del Barça actual, amb l'arribada de Cruyff com entrenador i  d'un esttil de joc. Ara, 22 anys després, sembla clar que l'estil imposat en el seu moment ha arribat a la seva  plena maduresa. Gaudim-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...