divendres, 31 de desembre de 2010

Reptes pel nou any

L'any 2010 acaba i ja és hora de fer balanç. Pel Barça, el repte era mantenir el nivell asollit l'any 2009, l'any dels sis títols, una fita mai aconseguida fins ara per cap equip (l'Inter s'hi ha quedat aprop, amb 5 títols aquest any 2010). Si bé amb títols el balanç no ha estat el mateix (una Lliga i una supercopa d'Espanya), crec que en joc s'ha millorat, i de llarg. Com ja vaig dir en un dels darrers posts, el nivell de joc al que ha arribat al Barça en els últims dos mesos crec que no s'havia vist mai fins ara (almenys, des del meu punt de vista). És cert que això, a aquestes alçades de la temporada, no és sinònim de cap títol, però si que és el camí per aconseguir-ho. És per això que el repte per aquest 2011 que comença és mantenir aquest llistó que, a la llarga, si que garanteix títols.

I per mi, com sempre, el millor de tots els títols possibles a conquerir és la Lliga. Per què? Per molts motius. És sinònim de regularitat. El factor atzar que intervé en competicions "ko" no hi apareix. Ets el millor i ja està. És veritat que només ho ets en la competició "domèstica", però poques lligues europees tenen el prestigi que pot tenir l'espanyola (una altra història és si aquesta és la millor ...). Per altra banda, la durabilitat o  prestigi d'un equip també es mesura en el nombre de títols consecutius assolits. Només el Dream Team en té més dues consecutives (4 en total). Per tant, el Pep team té a la mà poder-ho assolir. Amb això no vull dir que aquest equip, si no guanya la Lliga, no sigui el millor de la història, però si que és cert que el fet de no guanyar títols de forma consecutiva, puntúa negatiu en aquesta classificació imaginària del millor equip de la història.

I, perquè no dir-ho: Ja és hora que la distància en títols de Lliga entre Barça i Madrid s'equipari, ja que aquesta contínua sent massa ample (20 i 31, respectivament). Quin millor repte que superar el Madrid?

2 comentaris:

  1. Molt bon any Roger i per molts anys també! Moltes Felicitats!

    ResponElimina
  2. Gràcies, igualment per tu i els teus!! Que el 2011 ens dugui ... un triplet!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...