divendres, 29 d’octubre de 2010

A un mes vista del clàssic

A un mes vista del clàssic i el gran tema de debat és saber quin dia i hora es jugarà el partit. Molt interessant ... No hi dedicaré gaire temps a comentar això: Tot el debat s'origina donat que el dia 28 de novembre són les eleccions al Parlament, i es planteja que ambdós events presenten certa incompatibilitat. Però continuo sense veure on és el problema que el partit es pugui jugar diumenge, per exemple, a les 21h. Inclús entendria, tot i que el Barça tindria menys temps per preparar el partit (juga el dimecres 24 partit de Champions, mentre que el Madrid ho farà el 23), que es jugués dissabte, com ha passat altres vegades. Però tant és ja que, es jugui el dia que es jugui, generarà el mateix interés.
 
L'altra tema de debat és que el Madrid està millor que el Barça. Opinió generalitzada des de Madrid i matisada des de Barcelona. Jo, que he vist bona part dels partits del Madrid aquesta temporada, només observo una millora del Madrid respecte de la temporada anterior: solidesa defensiva. Només quatre gols encaixats, tots ells absolutament irrellevants en el marcador final. Al davant, l'encert blanc és superior a l'observat la temporada passada a la jornada 8 (26 gols aquesta temporada per 21 la temporada passada), però aquest no era precissament un punt necessari de millora del Madrid. D'altra banda, cal tenir en compte que, de les vuit jornades disputades fins ara, el Madrid duu 4 partits contra equips de la zona baixa de la classificació actual (del 15 al 19: Llevant, Dépor, Málaga i Racing, justament els seus últims quatre partits de lliga), mentre que el Barça en duu només dos (Racing i Saragossa). En canvi, de la banda alta de la classificació, ambdós equips han jugat contra el mateix nombre d'equips (un el Madrid, contra l'Espanyol, i un el Barça, contra el València). A més, i això ja és més difícil de comptabilitzar, hi ha l'efecte calendari, un aspecte ja comentat en aquest blog en entrades anteriors. Els estats (anímics, físics) dels equips canvien al llarg de la temporada.

Tot i això, i per molt anàlisi que es vulgui fer, queda clar que aquests partits són diferents, que és independent de cóm arriba un i altre al clàssic perquè, jutsament, s'acabi produint tot el contrari. Històricament ha passat. I no crec que deixi de passar.

2 comentaris:

  1. quan dius que l'Espanyol és de la banda alta de la classificació, és una broma oi? jejejeje

    ResponElimina
  2. ...ara com ara, la classificació és la que és. Ja sé que històricament no ha passat, però a data d'avui (i tot i la derrota d'ahir al camp del Dépor) l'Espanyol està en zona UEFA i és el rival que ocupa un lloc més alt a la classificació contra el que s'ha enfrontat el Madrid.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...