dilluns, 23 d’agost de 2010

Camí del millor palmarés

Amb la victòria de dissabte el Barça ja acumula 8 títols en les tres últimes temporades (bé, millor dit, dues més aquesta que en prou feines acaba d'arrencar). 8 títols de 10 possibles, un percentatge d'encert dificilment igualable. Només s'han resisit la Champions i la Copa del Rei de la temporada passada. La resta, al sac. Ja fa temps que sabem que aquest és el millor Barça de la història. Ara només ens queda saber quants títols aconseguirà el millor Barça de la història.

Aquests 8 títols en els últims dos anys han fet que la distància entre el Barça i el Madrid, pel que fa al nombre de títols en competicions oficials, s'hagi reduït a 2. En concret, 72 pel Madrid i 70 pel Barça. El diari Marca, en la seva edició digital, publicava avui un article al respecte, amb el quadre que podeu veure adjunt. Ara bé, la distribució d'aquests 70 títols al llarg de la història del club és força desigual.  Veiem-ho: 10 de les 20 lligues s'han aconseguit en els últims 20 anys. Les tres Champions, ens els últims 18 anys. 4 de les 25 Copes del Rey, també en els últims 20 anys. Una Recopa, un Mundialet, les tres Supercopes d'Europa i 8 de les 9 Supercopes d'Espanya completen el quadre. Resumint: 30 dels 70 títols oficials en els últims 20 anys. Pràcticament el 50%. Ara només restaria veure quants n'ha aconseguit el Madrid en el mateix període ...

No és casualitat, segurament, que el període més prolífic en títols del Barça en la seva història hagi estat en els últims 20 anys, que és el període que ha caracteritzat l'equip per un estil i manera de jugar. Bé, digue'm-ho clar: des de que Johann Cruyff va arribar al club i, amb ell, es va imposar un nou estil de joc que ha perdurat en tot aquest període. El millor de la història del club.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...