dimarts, 20 de juliol de 2010

L'efecte calendari

Avui ha sortit el calendari de la temporada 2010 - 2011: el Barça començarà la lliga al camp del Racing el 29 d'agost. Els dos clàssics es jugaran 28 de novembre (Camp Nou) i 17 d'abril (Bernabéu). Dues dates molt semblants a les de les dues últimes temporades. I els derbys també tenen data: 19 de desembre (Cornellà-El Prat) i 8 de maig (Camp Nou). Si voleu conèixer més, aquí el trobareu complert.

Però el tema clau d'aquest calendari, i de tots els calendaris, és el que jo anomeno l'efecte calendari. És a dir, la importància de trobar-te un equip en funció de com es troba (estat anímic jugadors, joc, lesions, etc.) en aquell moment. Una bona prova d'això la vam tenir la temporada passada amb l'Inter de Milà. Va ser un equip completament diferent el del mes de setembre (en la lligueta de la fase de grups de la Champions) que el de les semifinals de la mateixa competició. O amb l'Espanyol, que va començar al temporada amb les seqüeles d'una pretemporada marcada per la tragèdia, fet que va arrossegar durant bona part de la temporada.
Veurem aquest any, en que el Barça arrenca amb un handicap important, com  és la incorporació de  bona part del seus jugadors (els que han participat en el mundial) amb la pretemporada ja força avançada. Un nou exemple de l'efecte calendari ...

1 comentari:

  1. ...i no només s'incorporaran amb la pretemporada (dia 8 d'agost)començada sinó que, el dia 11 hi ha un amistós a Mèxic entre sel·leccions i el dia 14 del mateix mes, hi ha el partit de Supercopa d'Espanya.

    Per quan el calendari unificat?

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...